sâmbătă, 5 octombrie 2013

Buchet de mireasa orhidee

Buchet de mireasa orhidee

Vanda este una dintre cele mai epifite orhidee, care intr-adevar isi duce viata numai pe copaci, in junglele Asiei de S-E si Indonezia, de aceea are nevoie de extraordinar de multa umezeala. Insa acest lucru nu ii umbreste cu nimic frumusetea. Raritatea dar si modelul - tigrat - de pe aceste petale gingase de orhidee fac ca aceasta floare sa aibe o foarte mare cautare in randul mireselor de la Cluj.

Legenda orhideei incepe in Grecia antica, Orhis, fiul unei nimfe, era un tanar deosebit de frumos insa plin da pasiune si dominat de impulsuri sexuale. In timpul sarbatorii lui Bachus acesta savarseste un sacrilegiu suprem prin violul unei preotese. Drept pedeapsa Orhis este dat de zei spre a fi sfasiat de animale, trupul sau fiind transformat intr-o minunata floare, iar drept amintire a faptei comise testiculele s-au metamorfozat in tuberculii plantei.

Stramosii nostri au considerat aceasta planta deosebit de puternica pentru proprietatile afrodisiace. Tuberculii erau utilizati in prepararea potiunilor ce trezesc pasiunea si dragostea, iar consumul proaspat al acestora crestea sansele nasterii de urmasi de sex masculin. In Japonia orhideea a fost raspandita pentru proprietatile mirosului ei; se spune ca o imparateasa ce suferea de infertilitate, a nascut 13 copii dupa un tratament pe baza de miros de orhidee.

Aveti mai jos o galerie de imagini cu un buchet realizat din orhidee blue vanda.

Deasemenea gasiti buchete de mireasa si pe site gasiti si acest buchet de mireasa din orhidee.

Florarie Non Stop,
www.florarienonstop.ro - Cu drag, la orice ora












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

share