vineri, 29 noiembrie 2013

Flori de Sf. Andrei

Flori de Sf. Andrei

Cei care isi sarbatoresc onomastica de Sf. Andrei sunt foarte multi, atat femei, cat si barbati, tineri, batrani, oameni dragi din familie, prieteni, dar si parteneri de afaceri sau colegi. Din acest motiv, ca sa alegi flori online, trebuie sa poti sa vezi modele diverse, pentru toate gusturile. Iar de la Florarie Non Stop Cluj online se pot comanda flori de Sf. Andrei sub diverse forme variate.

 

Florarie Non Stop Cluj a pregatit o intreaga categorie pentru ca dvs sa puteti trimite flori de Sf Andrei la cei care poarta numele de Andrei ori Andreea in Cluj-Napoca. Accesati rubica - Flori de Sf Andrei Cluj - pentru toate ofertele.



Florarie Non Stop Cluj
Cu drag, la orice ora
office@florarienonstop.ro
0751.095.743

 

SFÂNTUL ANDREI: Povestea sfantului

SFÂNTUL ANDREI: Povestea sfantului

Tradiţia Bisericii ne spune că, după Înălţarea lui Hristos la cer şi după Cincizecime, Apostolii au tras la sorţi şi au mers în toată lumea, pentru propovăduire. Atunci, acestui Întâi chemat i-au căzut sorţii să meargă în Bitinia, Bizantia, Tracia şi Macedonia, cu ţinuturile din jurul Mării Negre, până la Dunăre şi Sciţia (adică Dobrogea noastră) şi până în Crimeea. Însă a umblat în aceste locuri nu în grabă, ci în fiecare zăbovind şi răbdând multe împotriviri şi nevoi, pe toate biruindu-le cu ajutorul lui Hristos. S-a întors la urmă din nou în Bizantia, hirotonind acolo episcop pe Stahie şi, străbătând cel
elalte ţări, a ajuns la ţinutul Peloponezului, unde pe mulţi i-a tras de la idoli la Hristos.
Sfântul Andrei ar fi avut şi un sfârşit de mucenic, fiind răstignit la Patras, lângă Corint, cu capul în jos, pe o cruce în formă de X, căreia i s-a spus "Crucea Sfântului Andrei".
Chemarea lui Andrei la apostolie este relatată de Sfântul Evanghelist Matei prin cuvintele: "Pe când Iisus umbla pe lângă Marea Galileii, a văzut doi fraţi, pe Simon ce se numeşte Petru şi pe Andrei, fratele lui, care aruncau mreaja în mare, căci erau pescari. Şi le-a zis: «Veniţi după Mine şi vă voi face pescari de oameni». Iar ei, îndată lăsând mrejele, au mers după El".
În sfintele Evanghelii, Sfântul Andrei mai este menţionat doar de două ori, la înmulţirea pâinilor, dincolo de Marea Galileii, când el a înştiinţat pe Mântuitorul că acolo, în mulţime, era un băiat care avea cinci pâini de orz şi doi peşti, iar a doua oară, după învierea lui Lazăr, când împreună cu Filip l-au înştiinţat pe Domnul că nişte elini, veniţi în Ierusalim cu prilejul sărbătoririi Pastelui iudaic, voiau să-L vadă.
Multe lăcaşuri de cult poartă numele Sfântului Andrei. Cea mai importantă este Peştera Sfântului Andrei, o biserica adevărată, săpată în stâncă, în care se află un fel de pat, scobit iniţial în piatră, despre care tradiţia spune că pe el se odihnea Apostolul Andrei. Astăzi, cei aflaţi în suferinţe merg acolo pentru a-şi redobândi sănătatea, petrecând câteva zile şi nopti pe acest "pat al Sfântului Andrei".
La Biserica "Sfântul Andrei" din cartierul Chitila din Bucureşti, slujba hramului va începe marţi seara. Totodată, în curtea lăcaşului vor fi scoase spre închinare moaştele Sfântului Apostol Andrei.
Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei apare, deopotrivă, în 30 noiembrie în calendarul ortodox, romano-catolic, lutheran şi anglican. În Scoţia, însă, el figurează în ziua de 9 mai, ca amintire a datei primirii unor relicve ale Sfântului Andrei.
SFANTUL ANDREI: Originea numelui
Credincioşii îl prăznuiesc, vineri, pe Sfântul Apostol Andrei, creştinătorul neamului românesc, el fiind numit "Cel dintâi chemat", întrucât a răspuns primul chemării lui Hristos la apostolat, ziua fiind totodată sărbătoare bisericească naţională. Conform Bibliei, cei doi fraţi Petru şi Andrei erau originari din Betsaida, localitate situată pe malul Lacului Genezaret, aveau o casă în Capernaum şi erau de profesie pescari.Evanghelia lui Ioan spune că Andrei ar fi fost mai întâi ucenic al lui Ioan Botezătorul. Când a văzut a doua zi după Botezul lui Iisus în Iordan pe dascălul său Ioan arătând cu degetul către Iisus şi zicând "iată Mielul lui Dumnezeu, cel ce ridică păcatul lumii", Sfântul Andrei l-a urmat pe Hristos, zicând fratelui său Petru: "Am găsit pe Mesia, care se tâlcuieşte Hristos". De aici provine numirea lui Andrei "Cel dintâi chemat".
Numele Andrei derivă din grecescul Andreas, care înseamnă "viteaz", "bărbătesc".
În enumerările apostolilor, Andrei este menţionat mereu între primii patru. Tradiţia Bisericii arată că, după înălţarea lui Hristos la cer şi după Cincizecime, apostolii au tras la sorţi şi au mers în toată lumea pentru propovăduire. Atunci, acestui Întâi chemat i-au căzut sorţii să meargă în Bitinia, Bizantia, Tracia şi Macedonia, cu ţinuturile din jurul Mării Negre, până la Dunăre şi Sciţia (adică Dobrogea noastră) şi până în Crimeea. Însă a umblat în aceste locuri nu în grabă, ci în fiecare zăbovind şi răbdând multe împotriviri şi nevoi, pe toate biruindu-le cu ajutorul lui Hristos.

Florarie Non Stop Cluj a pregatit o intreaga categorie pentru ca dvs sa puteti trimite flori de Sf Andrei la cei care poarta numele de Andrei ori Andreea in Cluj-Napoca. Accesati rubica - Flori de Sf Andrei Cluj - pentru toate ofertele.



Florarie Non Stop Cluj
Cu drag, la orice ora
office@florarienonstop.ro
0751.095.743

Statistica numele Andrei Andreea


Statistica numele Andrei Andreea

SFÂNTUL ANDREI: Peste 660.000 de români îşi sărbătoresc onomastica


Numele Sfântului Apostol Andrei este purtat de 668.332 de români, dintre care 336.952 bărbaţi şi 331.380 femei, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din Ministerul Administraţiei şi Internelor. 

Dintre femeile serbate 279.147 poartă numele de Andreea, 
alte 24.329 se numesc Andra, 
20.552 sunt Andrea, 6.996
Andreia, iar 350 -Andruţa şi Andruşa. 

Majoritatea bărbaţilor, respectiv 316.450, poartă numele Andrei, 
alţi 12.099 se numesc Andras, 
3.265 - Endre, iar 
3.784 Andreeas sau Andreas. 
De asemenea, 730 de bărbaţi poartă numele de Andreiu, 
13 Andruşa şi Andruţa, 
iar alţi 22 se numesc Andrieş. 
Credincioşii îl prăznuiesc pe 30 noiembrie pe Sfântul Apostol Andrei, creştinătorul neamului românesc, el fiind numit "Cel dintâi chemat", întrucât a răspuns primul chemării lui Hristos la apostolat, ziua fiind totodată Sărbătoare Bisericească Naţională.

Florarie Non Stop Cluj a pregatit o intreaga categorie pentru ca dvs sa puteti trimite flori de Sf Andrei la cei care poarta numele de Andrei ori Andreea in Cluj-Napoca. Accesati rubica - Flori de Sf Andrei  - pentru toate ofertele.



Florarie Non Stop Cluj
Cu drag, la orice ora
office@florarienonstop.ro
0751.095.743

OBICEIURI SFANTUL ANDREI

OBICEIURI SFANTUL ANDREI 
Credincioşii îl prăznuiesc pe 30 noiembrie pe SFÂNTUL APOSTUL ANDREI, creştinătorul neamului românesc, el fiind numit "Cel dintâi chemat", întrucât a răspuns primul chemării lui Hristos la apostolat, ziua fiind totodată Sărbătoare Bisericească Naţională.
Sărbătoarea SFÂNTULUI APOSTOL ANDREI (nume care derivă din cuvântul grecesc Andreas, care înseamnă "viteaz" sau "bărbătesc") apare, deopotrivă, pe 30 noiembrie în calendarul ortodox, romano-catolic, lutheran şi anglican. În Scoţia, însă, el figurează în ziua de 9 mai, ca amintire a datei primirii unor relicve ale Sfântului Andrei.
Ce obiceiuri sunt de Sfantul Andrei
Pe de altă parte, noaptea SFÂNTUL ANDREI este marcată de unele obiceiuri, tradiţii, superstiţii spectaculoase, de sorginte precreştină, vizând protecţia atât a oamenilor, cât şi a locuinţelor şi animalelor lor.
În noaptea de SFÂNTUL ANDREI, hotarul dintre cele văzute şi cele nevăzute dispare, iar momentul este propice pentru unele practici de prospectare a viitorului.
"Andrei cap de iarnă" (aşa cum i se spune în Bucovina) permite producerea unei îmbinări între lucrurile malefice şi cele benefice, dispărând hotarul dintre ele. Astfel, în noaptea de SFÂNTUL ANDREI, "umblă strigoii" să fure "mana vacilor", "minţile oamenilor" şi "rodul livezilor". Strigoii sunt spirite ale celor morţi, care, din diverse motive, n-au mai ajuns pe tărâmul de dincolo. În această noapte, aceste spirite devin periculoase, distrugătoare, aducând calamităţi, boli şi nefericire.
În aceste condiţii, usturoiul este folosit întru apărarea gospodăriei - uşile şi ferestrele casei, grajdurile, coteţele erau unse cu usturoi zdrobit pentru a preveni pătrunderea duhurilor rele sau se atârnau cununi împletite de usturoi.
Obiceiuri de Sf. Andrei - 2013
Usturoiul folosit la aceste practici de apărare era de obicei "menit" cu un an înainte, tot în noaptea de SFÂNTUL ANDREI. O ceremonie de "păzire" a usturoiului implica participarea fetelor şi flăcăilor din sat, care petreceau, în vreme ce acesta căpăta calităţile pentru protecţie.
Acest usturoi va fi folosit de-a lungul anului care va să vie ca tratament pentru diverse boli, ca mijloc de protecţie faţă de duhurile malefice, precum şi ca modalitate de a atrage un posibil partener de viaţă, a ursitului (după ce, în prealabil, usturoiul a fost sfinţit la biserică şi păstrat la icoană).
Ca mijloace de protecţie faţă de strigoi se mai folosesc firimituri de pâine împrăştiate în curte - pentru ca duhurile să nu intre în casă după mâncare - şi candele aprinse lângă icoane. Animalelor din gospodărie li se pune în hrană busuioc sfinţit şi în apă agheasmă. De asemenea, se descântă droburi de sare, care se îngroapă sub grajd, pentru a fi scoase la suprafaţă de Sfântul Gheorghe (23 aprilie), fiind folosite la hrana animalelor, tot pentru a le proteja de duhuri rele.
Se se intampla in noaptea de Sfantul Andrei
În noaptea de SFÂNTUL ANDREI se poate prevedea cât de rodnice vor fi livezile şi ogoarele. Oamenii aduc în casă crenguţe de vişin, le pun în apă şi, dacă înfloresc până la Crăciun, vor avea un an bogat. Un alt mijloc este semănarea de grâu în mici vase sau folosirea a 12 cepe (pentru cele 12 luni ale anului) lăsate în pod până la Crăciun - cele stricate sunt semn de lună ploioasă, cele încolţite sunt semn de bogăţie.
Fetele care vor să-şi afle ursitul ascund sub pernă busuioc sfinţit, astfel încât chipul acestuia să le apară în vis, apelează la "făcutul cu ulcica", folosind un vas nou de lut, cărbuni încinşi şi incantaţii magice, sau, la miezul nopţii, se uită într-un pahar cu apă "neîncepută", aşezat pe cenuşă, în care lasă să cadă o verighetă sfinţită. În unele zone, se crede că ursitul se poate vedea dacă fata se aşază goală între două oglinzi, cu o lumânare în mână.
Paradoxal, în această noapte, se poate apela la duhurile rele pentru a afla identitatea unor hoţi sau criminali sau locul unde s-au pierdut lucruri ori oameni. Postul vreme de trei zile
, lumânările, bănuţii din argint, apa sfinţită, într-un cadru marcat de moarte, cimitirul satului, sunt elementele folosite în această practică ritualică ce poate fi săvârşită doar de persoane cu mintea puternică.

Florarie Non Stop Cluj a pregatit o intreaga categorie pentru ca dvs sa puteti trimite flori de Sf Andrei la cei care poarta numele de Andrei ori Andreea in Cluj-Napoca. Accesati rubica - Flori de Sf Andrei Cluj - pentru toate ofertele.



Florarie Non Stop Cluj
Cu drag, la orice ora
office@florarienonstop.ro
0751.095.743


SMS Mesaje Sfantul Andrei 2013

SMS Mesaje Sfantul Andrei 2013

E o zi cand sufletul invinge orice urma de tristete, cand tot ce a fost greu ti se pare usor. Este ziua ta! La Multi Ani, Andrei! La multi ani in aceasta minunata zi de Sf Andrei!

De Sf. Andrei, fie ca cei dragi sa te inconjoare cu caldura sufletelor lor intr-o seara magica, iar fericirea sa te ia in bratele ei in acest moment special!

Fie ca toate lucrurile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa te insoteasca! Iti doresc o zi de Sf. Andrei cat mai frumoasa! O zi onomastica fericita!

Iti urez sa ai o zi a numelui la fel de luminoasa precum un bulgare alb de zapada, la fel de fericita precum cantecul clopotelului de Craicun si la fel de frumoasa precum sarbatorile petrecute langa cei apropiati! La multi ani de ziua ta, Andreea!
SMS-uri /  Mesaje cu ocazia Sfantului Andrei
O zi minunata si o viata plina de bucurii! La multi ani, Andrei!


Iti doresc o viata senina ca rasaritul de soare si un suflet curat ca neaua. Iti urez o zi de neuitat si un calduros La Multi Ani, Andrei!

De ziua numelui tau, iti doresc tot binele din lume, fericire si sanatate si sa ti se indeplineasca toate dorintele pe care o sa ti le pui! La mulţi ani, Andreea!

De ziua numelui tau, iti doresc tot binele din lume si sa ti se indeplineasca toate dorintele! La multi ani in aceasta zi binecuvantata de Sfantul Andrei!

Cu ocazia sarbatorii zilei tale de nume, iti doresc multa sanatate, fericire si tot binele din lume si sa ai parte numai de zile senine si insorite!
Exemple SMS Mesaje cu ocazia Sfantului Andrei
Cu ocazia zilei Sfintisorului tau, iti doresc o ora de liniste, o zi senina, o saptamana de bucurii, o luna de impliniri, un an de prosperitate, un veac de sanatate, fericire si iubire. La multi ani!

De ziua numelui tau, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sanatate si sa ti se indeplineasca toate dorintele pe care o sa ti le pui. La multi ani!

E o zi cand sufletul invinge orice urma de tristete, cand tot ce a fost greu ti se pare usor. Este ziua numelui ta si de aceea este o zi speciala! La Multi Ani!

Este doar inca o Sfanta, dar cea mai frumoasa dintre toate cele sfinte, caci este ziua ta! La multi ani, iubitule/iubito!
Trimite flori ieftine cu ocazia Sfantului Andrei
Felicitari cu ocazia aceastei zile. Iti urez sa fii mereu sanatos, energic si plin de bucurie. La multi ani Andrei!

Felicitari dragul meu cu ocazia aceastei zile. Iti urez sa fii mereu sanatos, energic si plin de bucurie. La multi ani in cantec de clopotei de bucurie!

Florarie Non Stop Cluj a pregatit o intreaga categorie pentru ca dvs sa puteti trimite flori de Sf Andrei la cei care poarta numele de Andrei ori Andreea in Cluj-Napoca. Accesati rubica - Flori de Sf Andrei Cluj - pentru toate ofertele.



Florarie Non Stop Cluj
Cu drag, la orice ora
office@florarienonstop.ro
0751.095.743

Sfantul Andrei 2013 Superstitii


Sfantul Andrei 2013 Superstitii

Sfântul Andrei "2013" este unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus şi este considerat de ortodocşi "Ocrotitorul României" sau "Patronul spiritual al românilor"- fiind cel care a adus si a promovat religia creştină şi învăţăturile lui Iisus în zona ţării noastre. Ziua lui de celebrare a înlocuit, scrie creştinortodox.ro, o importantă divinitate precreştină, personificarea lupului, ziua de Sfântul Andrei (30 noiembrie) fiind cunoscută şi sub numele de Ziua Lupului.

Noaptea Sfântului Andrei este una magică, în care animalele (lupii în special) capătă puteri neobişnuite, ritualurile de dragoste au sorţi de izbândă şi, foarte important, strigoii, vârcolacii şi sufletele rătăcite umblă prin lume.

Superstiţiile din bătrâni susţin că, pentru a te proteja împotriva lupilor şi să nu-i aduci în apropierea casei şi gospodăriei, e bine SĂ NU îţi piepteni părul, să nu torci, să nu faci curat în casă şi grajd şi să nu dai gunoiul afară.

Conform superstitiilor din batrani, ca sa te protejezi impotriva puterii lupilor si sa nu-i aduci in apropierea gospodariei, ar trebui sa nu iti piepteni parul in aceasta zi, sa nu torci, sa nu faci curat in casa sau sa dai gunoiul afara.

Florarie Non Stop Cluj a pregatit o intreaga categorie pentru ca dvs sa puteti trimite flori de Sf Andrei la cei care poarta numele de Andrei ori Andreea in Cluj-Napoca. Accesati rubica - Flori de Sf Andrei Cluj - pentru toate ofertele.



Florarie Non Stop Cluj
Cu drag, la orice ora
office@florarienonstop.ro
0751.095.743

Coronita de Advent Cluj

Coronita de Advent Cluj


Sunteti in cautarea unei coronite de Advent in Cluj-Napoca ? Doriti sa comandati online o coronita de Advent ? Oferta disponibila in magazinele mari nu va multumeste ? Florarie Non Stop Cluj va ofera mai multe modele din care puteti alege o coronita pe gustul dvs. Coronita de Advent Cluj.

Accesati site-ul Florarie Non Stop .ro si vizualizati coronitele de Advent disponibile in sectiunea dedicata.

Florarie Non Stop Cluj
Cu drag, la orice ora
office@florarienonstop.ro
+40751.095.743







joi, 28 noiembrie 2013

Wallpapers Background Imagini de fundal FLORI

Wallpapers | Background | Imagini de fundal | FLORI



Sunteti in cautarea unor wallpapers cu flori pe care sa le utilizati pe tableta, smartphone-ul ori calculatorul dvs ? Background-urile in format .jpg sunt suportate de orice tip de sistem de operare, fie care vorba de Android, Windows XP, Windows 7 ori Windows 8. Florarie Non Stop Cluj va ofera imagini de fundal cu flori, aceasta fiind prima postare dintr-o seris mai lunga de postari pe aceeasi tema. Stati aproape, in zilele ce urmeaza am pregatit wallpapere cu tema sarbatorilor de iarna! 










Florarie Non Stop Cluj

Cu drag, la orice ora!

office@florarienonstop.ro

+4 0751.095.743




sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Coronita de Craciun pentru usa

Coronita de Craciun pentru usa

Comandati online o coronita de Craciun pentru usa principala a locuintei dvs, de la Florarie Non Stop Cluj. Florarie Non Stop Cluj va ofera spre vanzare diverse modele de coronite si aranjamente florale din flori naturale pentru decorarea casei dvs cu ocazia Craciunului.


Va stam la dispozitie pentru orice comanda, avand posibilitatea sa personalizati dimensiunea, culoare si elementele decorative incluse in aranjament. Coronitele sunt realizate manual, iar la cerere se pot realiza exclusiv din brad natural pentru senzatie deplina a sarbatorilor de iarna.



Aveti mai multe modele, disponibile pe site, cu livrare imediata la domiciliu, pe site-ul nostru - Florarie Non Stop Cluj - la sectiunea Aranjamante Craciun 2013. Desemenea avem pentru dvs si coronite de AdventCoronita de Craciun pentru usa


Pentru detalii despre produse, comenzi en-gross, oferte personalizate va rugam sa ne contactati prin urmatoarele metode:

florarienonstop.ro@gmail.com
office@florarienonstop.ro
0751.095.743






Aranjament pentru masa de Craciun flori naturale

Aranjament pentru masa de Craciun flori naturale

Florarie Non Stop Cluj va ofera diverse aranjamante pentru masa de Craciun, disponibile pe site in sectiunea dedicata a site-ului nostru.

Pentru ca Sarbatoarea Craciunului nu ar fi implinita fara decoratiuni, am ales pentru dvs diverse modele de coronite de Advent, coronite decorative pentru masa festiva a Craciunului si coronite pentru intrarea principala. Aranjament pentru masa de Craciun flori naturale

Puteti aceesa site-ul Florarie Non Stop Cluj pentru a va convinge ca avem preturi mici! Poate cele mai mici din Cluj !









Florarie Non Stop Cluj
Cu drag, la orice ora!

florarienonstop.ro@gmail.com
office@florarienonstop.ro

0751.095.743





vineri, 15 noiembrie 2013

Florarie Cluj

Florarie Cluj

Cluj Napoca este municipiul, resedinta de judet, al judetului Cluj. Este un oras cu o populatie de peste 350.000 de locuitori, centru universitar si economic al judetului, poate chiar al regiunii. Exista in Cluj foarte multe afaceri, iar florariile nu fac exceptie. Sa gasesti o florarie in Cluj este o misiune usoara, sunt la tot pasul, insa sa gasesti o florarie ieftina, cu flori proaspete, care reuseste sa iti realizeze si un buchet ieftin la 30 de lei dar si un aranjament extravagant la 500 de lei este destul de greu. Ori mai bine zis era. 
Am aparut noi, cei de la floraria din Cluj, Florarie Non Stop. Gandim diferit si ne place. La noi nu se aplica formula - sa il "tundem" de bani si pe urma mai vedem noi. Avem preturi mai mult decat accesibile, poate cele m mici din oricare dintre florariile din Cluj si dorim sa ramanem asa. 

Ne dorim parteneriate bazate pe incredere reciproca si satisfactie. Fiecare client, fiecare comanda este apreciata si tratata cu respect. Dorim sa dvs, in calitate de client al florariei non stop din Cluj, sa reveniti cu placere de fiecare data.





In momentul in care pasiti in florarie ori accesati site-ul va asteptam cu buchete pregatite, in cazul in care va grabiti, va recomandam flori si combinatii de culori si va explicam ce semnifica fiecare floare, tocmai pentru ca persoana destinatara sa fie pe deplin multumita.

Va asteptam online, pe www.florarienonstop.ro si va asistam telefonic la numerele de telefon 0751.095.743 ori prin email la florarienonstop.ro@gmail.com

Livrarea florilor se relizeaza prin curierat propriu si in maxim 4 ore, dupa confirmarea platii, florile comandate de dvs ajung din florarie in mainile destinatarului.
share